Mostanában sokszor látom és jogosan, hogy milyen drágák az ételek, és tejfölös tésztára futja

Meg tudom érteni, és igazságtalannak tartom, hogy aki dolgozik egyáltalán meg kell, hogy nézze az árat, Mert aki ledolgozik 8 órát a maradékban már legalább tisztességesen enni tudjon.

Ellenben a helyzeten ha nem tudunk változtatni akkor inkább ajánlom, hogy aki teheti gyúrja meg a tésztát, 40 dkg liszt 4 főnek elég, ehhez egy tojás kell, kis kanál só, 200 ft.

A férjem cukorbeteg a bolti tésztától felrobban a cukra, ebből repetázhatna de a 120 kilós birkózó egy tányérral jól lakik 18 órakor és másnap reggel még mindig azt mondja, hogy nem éhes. A cukrát sem dobja meg annyira.

A gyúrás cirka 5 perc alatt megvan, pihentetni kell 10 percet, majd nyújtani, vágni ahogy jól esik. 2 perc alatt fő meg. Összehasonlithatatlanul finomabb !!!!

Nekem boldogság a gyúrás, a nyújtás igazi terapeuta. Jah… és a feltét, ha csak egy kanál vajban megforgatjuk már úgy érezzük, hogy egy isteni ételt eszünk. Nem kell drága tejföl sem. Ha pedig a vajon még 2 gerezd fokhagymát is piritunk akkor luxusétel… de az ára nem az.

Krisztina Léger Antikheart konyhájából!

Facebook hozzászólások