A legegyszerűbb kelt tészta tojás nélkül készül, számtalan finomság készülhet belőle

A házi pizza sokak kedvence, van aki a vékony tésztát szereti, van aki azért rajong, ha van mibe harapni. Ebből a tésztából bármilyen pizzát és még sok mást készíthetsz, nagyon egyszerű vele dolgozni, ezért is van akkora sikere.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Sok receptet kipróbáltunk mire megtaláltuk a nekünk megfelelőt. Ez a tészta nagyon finom, egyszerű vele dolgozni. Ráadásul nem túl munkaigényes, csak begyúrjuk, pihentetjük és már süthetjük is. Ebből a tésztából készülhet más is, nem csak pizza, ezért is érdemes megtanulni ezt a receptet.

Nagyon finom, rugalmas kelt tészta, ha kezdő vagy a sütésben, akkor is kipróbálhatod, a siker nem marad el. Ha úgy készíted ahogyan a videóban látod, nagyon finom étellel lepheted meg a családod. Ebből a tésztából rengeteg féle sós kelt csoda készülhet, bármivel lehet tölteni, így tényleg nagyon jó recept. Sok kelt tészta recept került kipróbálásra, mire megtaláltuk. megfelelő arányokat, de ez végre bevált.

A házi pitéket nagyon szeretjük, a pizza pedig valódi kedvenc, ezért is örülünk ennek a nagyszerű kelt tésztának, mert ez mindig jól jön. Akár dupla adagot is készíthetsz belőle, ha több embernek készíted, mert nagyon eteti magát. Nagyon szeretjük, mert könnyű gyúrni, csodásan lehet formázni, így a kezdők is bátran nekiláhatnak.

Tészta hozzávalói:

  • 400 g liszt,
  • 1 evőkanál cukor,
  • 1 teáskanál porélesztő,
  • 1 teáskanál só,
  • 250 ml langyos víz,
  • 2 evőkanál olaj.

Facebook hozzászólások