Tavaly sokan kérték ezt az fenséges karácsonyi asztalra való göngyölt húst!!

Gondoltam felrakom még időben , ha valaki el szeretné készíteni az meg tudja tenni!!

A göngyölt hús receptje;

1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük .

A töltelékhez 1kg darálthús, 3-4 db áztatott zsemle, 2db tojás, 3db tojás főve és kézzel szétnyomkodva , fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is jó , ételizesítő, bors, zöldségzöldje apróra vágva , egy fej hagyma megpiritva . A hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük , mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.

Még soha nem ettem ilyen finom cukkinit Kattints ide, nézd meg ezt videót! hetente többször készítjük.

Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2.5 órát sütjük.

Közben elkészitjük a besamellmártást.

Fél vajat oda rakunk melegedni , ehhez 2-3kanál lisztet rakunk , ezt jól összekavarjuk annyi tejjel hogy csomómentes legyen , ha megvan hozzárakunk 2-3kanál tejfelt és kb. 10 dkg. reszelt sajtot , ezt felengedjük tejjel úgy , hogy kellő állagú masszát kapjunk .

Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani . Ha kész lehet tálalni!

Remélem akkora siker lesz mint nálunk !!

Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az igazán a karácsonyi asztalra való ételhez!!

Szuknai Lászlóné Anna

Facebook hozzászólások