Tavaly sokan kérték ezt az fenséges karácsonyi asztalra való göngyölt húst!!

Gondoltam felrakom még időben , ha valaki el szeretné készíteni az meg tudja tenni!!

A göngyölt hús receptje;

1,5 kg csontnélküli karaj , ezt felszeleteljük egyforma nagyságúra majd folpack fóliával letakarva jól kiklopfoljuk , végül mind a két oldalát besózzuk , ha megvan félre tesszük .

A töltelékhez 1kg darálthús, 3-4 db áztatott zsemle, 2db tojás, 3db tojás főve és kézzel szétnyomkodva , fokhagyma krém, ha nincs akkor egy gerezd fokhagyma is jó , ételizesítő, bors, zöldségzöldje apróra vágva , egy fej hagyma megpiritva . A hozzávalókat jól összedolgozzuk és a karaj szeletekbe töltjük , mindegyik közepébe egy kicsit rakunk majd feltekerjük és egy nagyobb zsírozott tepsibe egymás mellé helyezzük.

Ha megvan letekarjuk alufóliával és 170 fokos sütöben legalább 2-2.5 órát sütjük.

Közben elkészitjük a besamellmártást.

Fél vajat oda rakunk melegedni , ehhez 2-3kanál lisztet rakunk , ezt jól összekavarjuk annyi tejjel hogy csomómentes legyen , ha megvan hozzárakunk 2-3kanál tejfelt és kb. 10 dkg. reszelt sajtot , ezt felengedjük tejjel úgy , hogy kellő állagú masszát kapjunk .

Ha a hús megpuhult levesszük a fóliát és a húsra simitjuk a mártást és visszatesszük a sütöbe legalább még fél órát piritani . Ha kész lehet tálalni!

Remélem akkora siker lesz mint nálunk !!

Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat ehhez az igazán a karácsonyi asztalra való ételhez!!

Szuknai Lászlóné Anna

Facebook hozzászólások