Azonnal puha mézeskalács, napok múlva is puha marad, nálunk nagy kedvenc

Nagyon sok mézeskalács recept került már kipróbálásra nálunk, mire rátaláltunk erre, ami tényleg puha ahogy elkészül és az is marad.

Következő napra sem szárad ki, ezért lett a kedvencünk. Eddig bármilyen mézeskaláccsal próbálkoztunk, az hamar kiszáradt.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, kapcsold be hozzá a feliratokat

A mézeskalács az egyik kedvenc karácsonyi süti, de az elkészítése sokszor gondot okoz, mert vagy nem lesz rögtön puha, vagy következő napra szárad ki. Ennél a receptnél emiatt egyáltalán nem kell aggódni, napokig fogyasztható és annyira puha, hogy szinte elolvad a szádban.

A mézeskalács esetén nagyon fontos, hogy ne süsd túl, hiszen akkor könnyedén kiszáradhat. Szeretjük ezt a variációt, mert könnyű vele dolgozni, ráadásul hamar el is készíthető.

A tésztát nem kell hűtőbe tenni, nem kell órákig várni, hogy használhassuk. Csak alá kell lisztezni, hogy ne ragadjon és könnyebb legyen felszedni a kis kiszaggatot formákat.

Mi egy kicsit vastagabbra szoktuk nyújtani, mert a családnak úgy jobban ízlik, ha kis pufókok. Nagyon kellemes ízvilágú, nem túl édes, egyszerűen nem lehet abbahagyni. Örülünk neki, hogy végre találtunk egy receptet, ami tényleg nagyon bevált.

Facebook hozzászólások