Bejgli golyó, készült diós, gesztenyés és szilvalekváros, egyik sem repedt meg

A bejgli golyó nálunk nagy kedvenc lett, emrt tetszés szerint bármivel meg lehet tölteni. Egy tortaformában sok ízű finomság készülhet.

A legjobb benne, hogy bár rengeteg a töltelék a tésztában, mégsem repedt meg és még a létványa is csodás lett.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be

A hagyományos bejgli recept helyett valami újat próbáltunk ki és nekünk nagyon ízlik. A bejgli golyó tésztája az mint a hagyományos változatáé, így nagyon fino és kellemesen omlós lesz, csak sokkal egyszerűbben lehet dolgozni vele.

Nem kell több rúd bejglit készíteni azért, hogy különböző ízűek legyenek, hiszen egy tortaformába akár 6 – 7 ízesítésű bejgli golyó is készülhet. Ha ajándékba szeretnéd készíteni, akár két kisebb tortaformában is eloszthatod a kész golyókat. Miután megsült, kihűlt, a sütőpapíros formából könnyen kivehető és már mehet is ajándékba.

A töltelékek szinte bármilyenek lehetnek, nálunk a csokis kókuszos is nagy kedvenc. A tésztát könnyű formázni, ha még nem készítettél bejglit, de követed a videóban látottakat, nagyon egyszerűen dolgozhatsz vele.

Sütés közben csodás illat járja be az egész konyhát, így öröm az ünnepi sütés – főzés. Mi alig vártuk már, hogy megkóstoljuk és mondhatom nálunk nagy kedvenc lett.

Facebook hozzászólások