Már érlelődik

Kis karfiol is kerül bele kb 2 het mulva.”Akkor már kifizethető lesz”

recept: 5 liter vízbe 80 dkg cukor 30 dkg jodmentes sót teszünk, melegitjük keverjük míg el nem olvad a cucc.. ha kihűlt fél liter 20%-os ecet, 2dkg borken, 1 csomag natrium benzonat, 3-4 baberlevel, 2 csomag mustarmag, 2 csomag egesz bors. 2-3 hétig lehet folyamatosan dobálni bele a zoldsegeket.

Ez “hordós” savanyúság, meg kell várni míg az utolsó belerakott adaggal összeérik (2-3 hét) utána folyamatosan szedheted ki belőle amit szeretnél 🙂

Én évek óta ezt csinálom, míg benem érik naponta 2 szer át kell keverni. És a lényeg, hogy többször átmosni a dolgokat és csak hibátlanokat beletenni.

Judit Kovács konyhájából!

Icus: – Én is ugyan így csinàlom csak én minden hozzàvalót felforralok lehűtök és utána a megmosott zöldségek így a borkén íze nem érzik annyira és egész tavaszig elál ,ha csak hidegen kavartam nem volt ennyire tartos nekem, és nagyon fincsi is.

Anikó: – Sok-sok éve én is ugyanígy csinálom annyi különbséggel, hogy én nem melegítem a vizet, hanem hidegen a műanyag hordóba összekutyulom a hozzávalókat és mehet bele mindenféle finomság. Nyár közepén fogyott el a tavalyi adag. 30 literes hordóba őszibarackot is szoktam elrakni. Isteni finom az is és fele annyi macera nincs vele, mint az üvegessel.

Facebook hozzászólások