Az unokáim jobban szeretik ezt a sajtos kiflit, mint a kenyeret, hetente sütöm nekik

Az unokáim nagyon szeretnek mindent ami sajtos, ezért sajtos kiflit, vagy nevezhetjük mini bagettnek is szoktam sütni nekik.

Nagyon finom és nagyon egyszerű a recept, ezért legalább hetente egyszer megsütöm, de ha van rá alkalom, még többször is.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a magyar nyelvű feliratokat is kapcsold be

Ez a sajtos kifli azért lett nálunk az egyik favorit, mert nagyon kevés munka van vele. A hozzávalókat össze kell gyúrni, amit lehet kézzel, vagy géppel is, a lényeg, hogy jól ki legyen dolgozva. Utána már csak keleszteni kell. Mikor a tészta szépen megkelt, akkor nagyon jól lehet dolgozni vele.

A formázás is egyszerű, ha még soha nem készítettél hasonlót, akkor sem fog gondot okozni. Akármilyen sajt kerülhet rá, amit szerettek, ha van a hűtőben, akkor nyugodtan lehet több félét is reszelni, úgy még ízesebb lesz. Van aki úgy szereti, ha rengeteg a sajt rajta, más úgy ha éppen csak meg van szórva. Nálunk az unokák kedvence, ha jó ropogósra sül rajta a sajt, amiből persze sosem elég.

Nagyon finom megvajazva, de akár magában is lehet fogyasztani, hiszen ez tulajdonképpen egy sós kifli, aminek a sajt adja meg a csodás ízét.

Facebook hozzászólások