Amit már nem veszek a boltban: májkrém vagy kenőmájas

Fél kg csirkemájat veszek vagy sertést, felváltva. Ez épp csirke. Két répát megfőzök. 3 jó nagy fej hagymát kacsazsíron megdinszteltem (lehet sertészsírral is). Rámegy a máj paprika, bors, majoranna. Majd ha megsült, sózom. Majd összeöntöm a megfőtt répával botmixerrel simára keverem. Kóstoltatom a férjemmel (érezze van haszna)🤣 Majd műanyag dobozba teszem. Tetejére jó evőkanál kacsazsírt teszek ez lezárja és tartósítja. Hűtőben tárolom.

Jut eszembe ebből készítem a levesbe a májgaluskát is. Májgaluska kicsit olyan mint a nokedli. Liszt, tojás, 1-2 kanál májas, ezt összekeverem, ám teszek bele pici sütőport is (nem kötelező), kiskanállal a levesbe szaggatom. Lehet nokedli szaggatón is szaggatni, na de azt el is kell mosni.

Sárgarépa feltétlenül kell bele?
Mi szeretjük benne. Nem tudom jobban megfogalmazni enyhíti a máj kissé kesernyés ízét. (Nem ,nem romlott mert már ezt is megkaptam,hogy romlott máj a kesernyés) Van aki főtt tojást tesz bele, van aki mustárt is. Mindenki tudja mit szeret a családja. Érdemes kísérletezni.

Meddig lehet a hűtőbe tárolni?
Hűtőben egy hétig. De én fagyasztani szoktam a többit mert ketten vagyunk.

Galán Adél konyhájából!

Eti: – Eddig csak hagyma, fokhagyma, és a máj! Ahogy hül, jól összetörtem. Imadja a család, mivel olyan kis darabban van benne a máj… Okvetlen kipróbálom a sárgarépával… Paprikas krumpliban is nagyon finom a s.répa. Amikor a hagymat dinsztelem, utána belereszelek egy kb 10 cm-es répát…ra a paprika, krumpli stb…és a répa jó sűrűvé teszi a szaftját..

Juliánna: – Nagyon ügyes és hasznos..Aki törődik a családjával,hogy mit egyen olcsón és egészségesen, az sok-sok értelmes dolgot kitalál.

Sándor: – Én szoktam bele tenni főtt tojást
0.5 kg májhoz
10 db tojást
És egyben turmixolom.😊

Edit: – Mindig van aki nem látta még. Van aki keveri a kacsazsírban sült kicsi/pici darabokban sült csirkemájjal. Abban se répa, se hagyma…zsíros kenyér csirkemájjal. Van aki keveri melegszendvicskrémmel. Guszta, biztos finom is.
Edit: – Millió változata van…. Van aki zöldfűszert is tesz bele, más meg nem. Kinek mi ízlik, ki hogy szereti. A posztoló így készíti. Biztos így is nagyon finom☝️❣️. ( Neten fellelhető nagyon sok recept- kilehet próbálni mind, és ami beválik, lehet újra elkészíteni.) VISZONT AZ ÖTLET SZUPER-biztos sokan vannak, akik nem gondoltak rá, h házilag készítsék el.
Sándorné: – A házilag készitettbe nincs tartósitó sem adalékanyag csak a máj meg amit belezeszek. Így tudom hogy mit eszek.

Julianna: – Az én meglátásom, ez csak ott “olcsó”, ahol a kisudvarban futkosnak a csirkék, bőg a tehén, van hagyma a kiskertben, kacsa, a zsír miatt. Ha mindezeket megveszem, többe kerül, ráadásul nem minden nap szeretném ezt enni, amíg el nem fogy, a fagyasztott nálunk sajnos nem jön be senkinek. 🤔
Galán Adél: – Hát egy kisdoboz májkrém 300 Ft. Biztos az az olcsóbb, hát nem tudom.

Fotó: Galán Adél

Magdolna: – Mi is és imadjuk

Facebook hozzászólások