Húsleves töltelék olajban kisütve – Borsodban így eszik

Kedves Mindenki!
A töltelékes poszt apropóján gondoltam, hogy védelmembe veszem a mi tájjellegű ételünket. Borsodban kevés háziasszony készít hagyományos vasárnapi ebédet töltelék nélkül. A főtt hús tálalása mifelénk elképzelhetetlen töltelék nélkül. Lakodalmakban üstben főzték a finom tyúkhúslevest, a leves tetején rudakban sorakozott a töltelék.

De aki nagyon idegenkedik a celofántól vagy folpacktól, ajánlom, próbáljátok ki sütve, így is nagyon finom a hús mellé, de önálló ételként is szeretjük pl. vacsorára teával, vagy egy jó salátával.

Elkészítjük a szokásos módon a tölteléket, kanállal forró olajba szaggatjuk és kisütjük. Könnyebb és lazább lesz, ha egy sütőport is elkeverünk benne. 😋😋😋

Recept, ahogy én készítem

Töltelék

Egy jó nagy fej hagymát olajon vagy zsíron megdinsztelek. Két-három csirkemájat apróra vágok, rávetem a hagymára, átforgatom rajta, utána egy jó kanálnyi apróra vágott petrezselymet rávetek, ezzel is összeforgatom picit. 5-6 szikkadt zsemlét vagy kenyeret vízbe áztatok, csak annyira, hogy megszívja magát, de ne ázzon el nagyon. Kicsavarom, ráöntöm a májas-petrezselymes-hagymát, jól összekeverem. Bors, só ízlés szerint, kicsi majoranna, kicsi fokhagymapor kis delikát , majd ahány zsemle, annyi felvert tojás. Elkeverem még 2 kanál zsemlemorzsával és mehet a fóliába. Berakom a levesbe , 15-20 perc múlva megfordítom, hogy a másik oldala is főjön meg. Kicsomagolom, hűlni hagyom és szépen szeletelhető. Ha sütöm, akkor teszek bele egy sütőport, akkor könnyebb, ritkább lesz. Szép pirosra, ropogósra szoktam sütni.
Jó étvágyat!!

Kiss Péterné konyhájából!

Facebook hozzászólások