Sziasztok! Olcsó is! Kiadós is! Reggelire/vacsorára

Bizarr ránézésre, de Isteni finom!

Májkrém, házilag.

Itt pontosan 40 dkg csirkemáj, 3 cikk fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, körübelül 25 dkg disznózsír, 2 szál sárgarépa és némi fűszer (só, bors és majoranna) van.

A hagymákat a májjal együtt a zsírban pirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket.

Mikor a máj puha, a sós vízben megfőtt répákat is hozzáadjuk és jöhet a botmixer.

Miért kell sárgarépa 🥕 bele ?
Hogy lágyabb legyen. Elveszi a tömény máj ízt és szépen kenhető.

Egyszerűen, NAGYON FINOM!

Jó étvágyat az elkészítőknek! ❤️
Kb 1 heti adag.

Penjov Monika konyhájából!

Wallner Béla
A zsír borzasztoan sok, én margarinnal dusitom, persze a máj dinsztelehez kell egy kevés zsír de azt is leszurom turmixolasnal előtt. Kemény tojás és főt krumplival, margarin dusitom és fűszerek. Mehet bele zsír helyett meg füstölt darált szalonna.

Anna Marko
Egy másik variáció. Fél kg csirke vagy kacsamáj, 2 dl tej, 25 dkg zsír, 2 3 fej vöröshagyma, 2. 3 gerezd fokhagyma, só, majoranna. A zsírban megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, rátesszük a májat és hozzá öntjük a tejet. Addig főzzük, amíg a tej elfő. Utána turmixoljuk. Próbáljátok ki.

Kisné Danyi Klára
Én is házileg készítem a májast, de répa nélkül. Nekem nagyon lágy lett a massza, ezért tettem bele egy pirinyó kukorica keményítőt ! Isteni finom,ezerszer jobb , mint a bolti .Kiadagolom és elteszem a fagyóba,előveszem amikor kell. Szoktam belőle melegszendvics krémet is csinálni. Felturbózom főtt tojással, fűszerekkel, sajttal .

Molnár Julianna
Szeretem a kihívásokat. 😀 Ezért osztom meg ezeket is. 😉😁 A tegnapi főzésből meghagytam 3 db. csirkemájat,abból,egy kis fej hagymából,egy gerezd fokhagymából,egy kicsi vajból, egy pötty mustárból, sóból, borsból, majorannából májkrémet csináltam. Olvasztott zsírral zártam le a tetejét.

Facebook hozzászólások