Kóstoltad már a cukkinis lapcsánkát? Nyáron sokszor kéri a család, nagyon finom és egyszerű

A cukkini lapcsánka, vagy tócsni, ki minek nevezi nagyon egyszerű és hamar elkészíthető. Ha valami olcsó és nem túl bonyolult ételt szeretnél, megéri elkészítened, nálunk nagy kedvenc lett.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat kapcsold be hozzá

Amikor sok a cukkini a kertben, vagy éppen barátságos áron tudjuk megvásárolni, rengeteg csodás ételt készíthetünk belőle. Ilyen például a cukkini tócsni, vagy lapcsánka, amivel nincs sok munka, de az íze valami bámulatos.

Ha a család nem rajong a zöldségekért, akkor nem árt bevetni néhány trükköt, hogy örömmel fogyasztják. A legjobb, ha annyira finom ételeket készítünk, amelyekből ők akarnak repetázni. Nálunk ilyen ez a finomság is, nem győzöm annyira gyorsan sütni, ahogyan fogy. Ha már unjuk a megszokott ízt, tetszés szerint akár egy kis fokhagymát is reszelhetünk hozzá, de ízesíthetjük kaporral is. Van aki egy kevéske reszelt burgonyával dúsítja, hogy még több legyen belőle, ugyanannyira finom lesz.

Akár több fajta zöldséget is reszelhetünk hozzá, ha van otthon egy sárgarépa, vagy egy kis zeller, nyugodtan beletehetjük, még ízletesebb lesz tőle. Érdemes nagyobb adagot sütni belőle, hogy mindenkinek jusson belőle, mert ez a finomság forrón tálalva és hidegen is nagyon finom. A cukkini az egyik kedvenc nyári zöldségünk, mivel annyira jól lehet ízesíteni, hogy egyszerűen nem tudja megunni az ember.

A nyári időszakban valahogy senki nem akar hosszú időt tölteni a főzéssel, ilyenkor jól jönnek az egyszerű és mégis nagyon finom étel ötletek. Ha a nagy forróságban senkinek nincs étvágya, érdemes a finom és egyszerű ételekkel próbálkoznunk, ilyenkor valahogy jobban fogynak, mint a laktató húsos ételek. Ha kitesszük az asztalra, a család hamar elkapkodja majd, így ha nincs is nagy étvágyuk, napközben is esznek valami zöldséges finomságot.

Néha tanácstalanul állunk a konyhában, hogy mi is legyen az ebéd, ilyenkor mindig átgondoljuk az egyszerű ételeket, amelyeket szeret a család és azok közül választunk valami finomat.

Hozzávalók:

  • 1 cukkini,
  • só,
  • bors,
  • 1 tojás,
  • 1 újhagyma,
  • 5 evőkanál liszt.

Facebook hozzászólások