Ez is kész! 😀🌽🌽 Befőzőautomatában készült 100/120 programmal

Nem beszélve arról, hogy még tartósítószer nélkül egészséges is.

Az 1,8 l-es üvegbe egy csapott evőkanál só, ugyanannyi cukor, a 0,72 l-be 1 k.kanállal és a kis üvegekbe 1/2 k.kanállal mindegyikből. Minden üveget sima csapvízzel öntöttem
fel.
A szemeket jó éles késsel le lehet vágni, utána legalább kétezer bő vízzel át kell mosni, hogy ne legyen opálos a leve.😋
A tavalyi elrakás kb 3 hete fogyott el.💯

Szerintem elektromos sütőben, ahol kiválasztható a hőfok és beállítható az idő, edényben nyakig vízbe állítva is meg lehet főzni. Van, aki a tűzhelyen főzi, fazékban, konyharuhára állítva. Itt a hőfokot hőmérővel kell ellenőrizni.

Ha nincs befőzo automata, hogyan kell?
Lemorzsolom, több vízből megmosom ,vizet főzök sóval cukorral, ebben egy kicsit főzöm a szemeket, aztán a lével felöntöm pici tartósítószer és száraz dunsztba teszem.

Szuper ötlet 🤩nagyon köszi, legalább nem foglal helyet a mélyhűtőben☺️ a 100/120 annyit jelent,hogy 100fokon 120 percig? ☺️
Igen!

Hagytátok kihűlni az automatában vagy kivetéttek mikor már lejárt az idő?
Én mindent kiszedek ha lejár az automata, hogy ne főjjön tovább.

Akkor a lefejtett át kell mosni a csoves állapotú meg csak sózni, cukrozni és 100/120?
A csövest felöntöm vízzel az üvegben, majd leöntöm róla és új víz , mehet bele a só, cukor. Ezt elfelejtettem írni. Szép tiszta marad a leve.

Szeretném megkérdezni hogy a szemes kukoricàt meddig tölti az üvegbe és mennyi vizet tesz rà?
Màr csak azért kérdezem mert én is kipróbàltam és nem lepi el a víz pedig színig öntöttem az üveget a kukoricàt pedig az üveg nyakàig tettem!

Az üveg nyakáig raktam én is, mindet felöntöttem színig, hagytam egy kis ideig, hogy szívja magába a kukorica, ha kellett még egy picit öntöttem rá, de egy újjnyi maradjon ki .
Nem baj ha mire kész egy kicsi a tetején nincs vízben, semmi baja nem lesz.
Közelről talán látszik, hogy meddig van az enyém is.

Főzés után kerültek az üvegekbe?
Nem, nyersen!

Báthory Lászlóné konyhájából!

Facebook hozzászólások