Ma reggeli programom, házi sajt készítés 🧀 nagyon finom 🎀😊

Nem kell hozzá házi tej! Sima bolti zacskós vagy dobozos tejjel is működik! Nem volt lehetőségem házi tejet venni, bolti, 2.8as tejjel készült.

Recept:

  • 2 liter tej,
  • 6 db tojás,
  • 400 ml tejföl,
  • 2 evőkanál só.

Elkészítés

Feltesszük a tejet melegedni, közben a hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Amikor már a tej elkezd pillésedni, hozzáadjuk a masszát. Addig keverjük, amíg a sajt rész el nem válik a savótól. Ezután egy szűrőt kibélelünk textildarabbal (én textilpelenkát használtam), leszűrjük, majd kinyomkodjuk belőle a savót.

2 óra hosszára hűtőbe tesszük, azután fogyasztható is. 😊🧀🎀

Kasza Gabriella Dorina konyhájából!

Én így csinálom: 1 l tej, 1 kanál só, 4 kanál citromlé.
Forralni teszem fel a tejet, majd mikor elkezd “emelkedni” akkor öntöm bele az előkészített sót, citromlevet. Átkavarom. Pillanatok alatt “kicsapódik”, el is zárom. 5-perc múlva szűröm, pelenkaszerű anyagon. Szuper recept!

Lépésről lépésre ez a videó mutatja be:

Loretta Kormos: – Én is ma megcsináltam. Teljesen hasonló lett mint a bolti ( sőt némelyiktől jobb is 😉). Nekünk kicsit sótlan lett de ennyi a baja. De olvasztani nem lehet melegszendvicsen próbáltuk. De egyébként enni simán szendvicsbe vagy étel tetejére teljesen jó. Jah és én 1,5 % bolti tejből csináltam. 65 dkg lett 🥰 kb 1500 ftból jött így ki.☺️

Katalin Szabados: – Bolti dobozos 2.8% tejből csináltam:

Facebook hozzászólások