A legegyszerűbb lepény recept, ha elfogy itthon a kenyér, ezt szoktuk sütni

A kenyér pótolhatatlan, de ha elfogy, vagy éppen nincs nyitva bolt, akkor valamit ki kell találni. Mi ilyenkor a család egyik kedvencét sütjük, a finom házi lepényt, ami nagyon hasonlít a kenyérre, csak hamarabb elkészül.

A videóban megtekitnheted, hgyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A lepény kenyér helyett is fogyasztható, mert nagyon finom és tápláló. Nálunk azért is nagy kedvenc ez a recept, mert nem túlságosan munkaigényes, hamar elkészíthető. A kenyérsütés több gyakorlatot és munkát igényel, ezzel a recepttel azonban a kezdők is nyugodtan próbálkozhatnak, mert ha követed a receptet nem tudod elrontani.

Ehetjük kenyér helyett, de akár önmagában is finom csemege lehet reggelire, vagy vacsorára. Mivel finom sajtos, ezért általában mindenkinek elnyeri a tetszését. Természetesen akár sajt nélkül is emg lehet sütni, a lekenés is csak azért fontos, hogy gyönyörű legyen a színe és a tészta állaga is más tőle. Azonban ez a lépés is kihagyható, akár vajjal is lekenheted. A tésztát tetszés szerint lehet fűszerezni.

Egy finom reggeli, vagy vacsora is lehet belőle, ha nem csak sajtot teszel rá, kerülhet rá bármilyen felvágott, vagy zöldség, ekkor nagyon tápláló lesz. Az állaga napokig csodás marad, akár előre is meg lehet sütni. Fogyasztható frissen forrón, vagy akár hidegen is. Ha kirándulni megy a család, többet is lehet sütni belőle előre és el lehet vinni, nagyon egyszerűen lehet fogyasztani autóban is, mert nem morzsálódik. Ha már nem tudjuk mit csomagoljunk a szeretteinknek, mert unják a szendvicst, de valamit mégis csak vinni kell, akár ezt a lepényt is megsüthetjük.

Egyszerű hozzávalókból készül, nagyon finom és hamar megsül. Nálunk hamar sikere lett, ha valami finomsággal szeretnél kedveskedni a családnak, ezt a receptet érdemes elmentened és amikor lehetőséged van rá, kipróbálnod.

Hozzávalók:

  • 2 és fél pohár liszt (400 g),
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál porélesztő,
  • 1 teáskanál só,
  • 250 ml langyos víz,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1 tojás a lekenéshez.

Facebook hozzászólások