Finom puha kelt csörögét sütöttem, olyan lett mint a fánk, de sokkal kevesebb a munka vele

A csöröge a család egyik kedvenc édessége, nálunk nem számít az évszak, a család bármikor szívesen megeszi. A megszokott ropogós csöröge helyett most kipróbáltuk a kelt változatát, ami nagyon finomra sikerült, nálunk családi kedvenc lett.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

Finom és kellemesen lágy, az íze és állaga leginkább olyan mint a szalagos fánké. Nem szívja meg magát olajjal sütés közben, ezért is szeretjük annyira. Ráadásul nem kell figyelni, hogy szalagos legyen, mint a fánk, így sokkal egyszerűbben el lehet készíteni, kevesebb vele a munka, de mégis nagyon ízletes.

Tálalhatjuk önmagában egy kis porcukorral, de akár lekvárral is, úgy is nagyon finom lesz. A gyerekek nálunk általában csokoládés mogyorókrémmel kérik, arra sincs ám panasz. Általában nagyobb adagot sütünk belőle, mert ha kihűl akkor is nagyon finom. Nálunk a fánk és a csöröge is hatalmas kedvencek, ezért nem csak akkor sütjük, amikor szezonja van, ha a család ezt kéri, hát akkor nincs mit tenni, ez készül.

A recept egyszerű, ha nem vagy gyakorlott a sütésben, akkor is kipróbálhatod, ha követed a videóban látottakat, nagyon finom édességet kapsz. A kelt tésztával nem nehéz dolgozni, csak arra kell figyelni, hogy jó legyen az állaga, jól ki legyen dolgozva, akkor lesz finom az ami belőle készül.

Élmény beleharapni, annyira lágy a tésztája. Nem a megszokott ropogós csöröge, de ha szereted a fánkot, vélhetőleg ez is ízleni fog. Kevesebb munkával készülhet egy nagyon egyszerű és finom nasi, amivel nem lehet betelni. Ebből a mennyiségből elég sok lesz, így ha nagy a család, akkor is jut bőven mindenkinek.

Facebook hozzászólások