Megkóstoltuk a kapros fokhagymás cukkinit, nagy kedvenc lett

Ahogy megjelennek a friss zöldségek, megpróbálunk finom zöldséges ételeket készíteni. Szeretjük felhasználni a finom nyári zöldségeket, ezért cukkinit is sokszor készítünk. Most egy nagyon egyszerű ötletet találtunk.

A videóban megtekintheted, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be

A cukkini nálunk alapvetően az egyik kedvenc zöldség, de néha jól jön egy új recept. A hagyományos finomságokat hamar megunja a család, ezért sokszor próbálunk valami újat kipróbálni, hogy mindenki örömmel fogyassza a zöldségeket.

Most egy fokhagymás kapros cukkinit készítettünk és tényleg nagyon finom lett. Ez a recept rögtön elbűvölt minket, mert nagyon hamar elkészül és mégis finom. A nyári hőségben a könnyed finomságok valahogy jobban fogynak nálunk, ilyenkor a húsos ételeket valahogy nem nagyon kéri a család. Így ha meglátunk egy ötletes zöldséges receptet, azt nem hagyjuk ki. Ez történt a cukkinivel is, megkóstoltuk és nagyon jó lett.

Nem kell sok időt a konyhában tölteni, hamar elkészül és bármivel kínálhatjuk amit szeret a család. Általában többet sütünk belőle és önmagában fogyasztjuk, ráadásul hidegen is nagyon jó, ezért a nyári forróságban csak elő kell kapni a hűtőből és máris van egy kis finomság az asztalon. Köretnek is megállja a helyét, ha valaki nem éri be a zöldséges ételekkel. A cukkini rajongóknak hamar elnyeri a tetszését.

Gyakran állunk a konyhában, nézzük milyen hozzávalók vannak itthon és próbáljuk kitalálni, mi legyen az ebéd, amit még nem un a család, most egy új és nagyszerű ötletet mutatunk, amihez alig kell valami, de mégis nagyon finom.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini,
  • só,
  • 6-7 gerezd fokhagyma,
  • kapor,
  • chili.

 

Facebook hozzászólások