Kipróbáltuk a házi sajtot, csak bolti dobozos tej, ecet és só kell hozzá, bámulatos lett

Sok féle házi sajt recept létezik, ma egy nagyon egyszerű variációt szeretnénk mutatni, amiben az a legjobb, hogy bolti tejjel is el lehet készíteni. Ha van otthon néhány doboz UHT tejed, hamar elkészítheted ezt a finomságot.

A videóban megtekintheted, hogyan készül a házi sajt, a feliratokat kapcsold be hozzá

Csak néhány hozzávalóra lesz szükség ahhoz, hogy elkészítsd, viszont nagyon finom. A házi sajt nagyon finom, de ne olyan ízvilágra számíts, mint a bolti sajtoké. Ez egy friss sajt, ezért az íze is teljesen más. Használható hozzá bolti dobozos tej, de ha házi tej van otthon, azzal is remekül fog működni.

Ha unod a megszokott variációt, tetszés szerint lehet fűszerezni, kerülhet bele újhagyma, kapor, köménymag, csili, lilahagyma, bármilyen ízesítő amit szeretnél. Nagyon egyszerűen elkészíthető és hűtőben napokig eltartható. Egy szelet vajas kenyérrel nagyon finom, de akár a hidegtálak egyik csodás alkotóeleme is lehet. A házi sajt olcsó, nem kerül sokba az elkészítése, hiszen jóformán csak tej kell hozzá, a többi alapanyag az általában a legtöbb háztartásban megtalálható.

Akár nagyobb adagot is lehet készíteni egyszerre, mivel a hűtőben jól eláll néhány napig, na persze csak ha a család fel nem falja. Nem annyira tömör mint a megszokott bolti sajtok, de ettől függetlenül nagyon ízletes. Ha szeretnéd kipróbálni a házi sajtot, ezzel a recepttel érdemes kezdened. Nincs vele túlságosan sok munka, de az eredmény elkápráztat. Mindenkinek elnyerte a tetszését, ezért mi gyakran készítjük, szinte mindig van belőle itthon. Ha szereted az új és egyedi ízeket, vélhetőleg neked is tetszeni fog ez a recept

Hozzávalók:

  • 2 liter tej,
  • 2 evőkanál ecet vagy almaecet,
  • 2 zöldhagyma (nélküle is finom),
  • 1 teáskanál só.

Facebook hozzászólások