Keverd a tojást a tejhez, így készül a gyors házi sajt

A finom házi sajt elkészítése sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Megmutatjuk, hogyan lehet egyszerű alapanyagokból finom házi sajtot készíteni, bolti tej felhasználásával. Nálunk nagy kedvenc lett, ezért sokszor készítjük.

A videóban megtekintheted, hogyan készül. A feliratokat is kapcsold be!

Házi sajtot sokan szeretnének készíteni, de nem mindenki tud házi tejet vásárolni. Ma egy nagyon egyszerű receptet mutatunk, amihez nincs szükség házi tejre. A bolti tej is megfelel, akár dobozos UHT tejből is készülhet. Olcsó és nagyon finom.

Miután kihűlt, kínálhatjuk hidegtálakon, mert remekül mutat. Természetesen ugyanúgy fel lehet használni, mint a bolti sajtot. Ha elfogy otthon a sajt, vagy csak finom új ízeket kóstolnál, ez biztosan elnyeri majd a tetszésed.

Hozzávalók:

  • 1 liter tej,
  • 3 tojás,
  • 200 ml joghurt, vagy tejföl,
  • 1 teáskanál só.

Készülhet joghurttal, vagy tejföllel, ami van a hűtőben. Nagyon finom, tömör, remekül szeletelhető, nem morzsálódik. Mivel nagyon egyszerűen el lehet készíteni, nálunk gyakran kerül terítékre, mert mindenkinek nagyon ízlik.

Az íze nem olyan mint a hagyományos sajté, de ez nem is csoda, nem érlelt sajtról beszélünk. Az aki szereti az új ízeket, biztosan nagy örömmel kóstolja majd meg. Friss zöldségekkel tálalva önmagában is remek csemege. Ebből a mennyiségből is elég nagy adag lesz, azonban mivel a hűtőben napokig eltartható, érdemes belőle egyszerre többet készíteni, ha ízlik a családnak.

Természetesen aki házi tejet tud vásárolni, abból is elkészítheti, de ha ez nem lehetséges, akkor ne aggódj, mert a bolti tejjel is remekül fog működni ez a recept. Tetszés szerint akár zöld-fűszereket is adhatunk hozzá, hogy még egyedibb ízvilágú legyen, de önmagában is nagyon ízletes.

Facebook hozzászólások