Kész a töltött tök, Besamellel leöntve!

Nagyon jó sütögetést és jó étvágyat ehhez a nagyon finom ételhez!!

A töltött tök receptje;

Kettő kisebb méretű tököt megtisztítunk, majd elvágjuk először ketté majd megint ketté, így lesz nyolc darab. Besózzuk minden oldalát és félre tesszük.

Addig elkészítjük a tölteléket; 50 dkg darált húst egy nagy hagymával odarakunk dinsztelni, ha megvan egy bögre rizst megmosunk, hozzá rakjuk a húshoz és felengedjük annyi vízzel hogy ellepje. Állandó kevergetés mellett addig főzzük míg elissza a levét, letakarjuk hogy a rizs fakadjon, megkóstoljuk és ha kell még ízesítjük.

Ha meg van a tökről a kiengedett levét leöntjük, egy közepes tepsibe tesszük, lefedjük alufóliával és 170 fokos sütőben sütjük legalább fél órát, de közben megnézzük hogy puha-e a tök, ha igen akkor levesszük a fóliát és rákanalazzuk a rizseshúst és a közben elkészített besamellt.

Ennek a receptje; egy fél vajat odarakunk egy -kettő kanál lisztel pirítani ezt fel engedjük tejjel, simára keverjük, egy-két kanál tejfelt és ennyi sajtot teszünk hozzá ezt csomómentesre keverjük, ha kell még teszünk bele tejet, egyet rottyan és kész.

Ezt a mártást rákanalazzuk a tök tetejére rakott rizseshúsra és 170 fokos sütőben pirosodásig sütjük!!

Szuknai Lászlóné Anna

Facebook hozzászólások