Hétvégi desszertünk: Narancs lekvárral töltve csokis és karamelles kocka

Egyszerű és nagyon finom ötlet, ünnepekre is remek választás, ezzel a két sütivel senki sem tud majd betelni. Nagyon finom és a recept sem bonyolult, érdemes elkészíteni, mikor valami finom sütivel szeretnéd meglepni a szeretteid. Jó sütögetést és jó étvágyat hozzá!!!

A kocka receptje:

6 db tojásból vajas piskótát készítünk.

12 dkg sima, 12 dkg félfogós liszt, 1 db sütőpor, 24 dkg cukor, 6 evőkanál víz, 10 dkg puha vaj. A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét csipet sóval kevés cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral, a vízzel, a puha vajjal habosra keverjük, ha kész lazán összedolgozzuk a lisztel is. Sütőpapiros 30×24 tepsibe simítjuk és előmelegített sütőbe 170 fokon tűpróbáig sütjük 20-25 perc.

A csokimáz: 20 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó 1dl tej , 10-15 dkg cukor ezt össze főzzük ha kész, félre rakjuk hülni.

A karamell készítése:

Egy bögre cukrot oda rakunk egy vastagabb falu edénybe karamelizálni ha elolvadt akkor 2dl meleg tejszínt belerakunk először összekapja de utána elolvad, majd 10 dkg vajat is bele rakunk, ha már sima leszűrjük hogy csomómentes legyen félre teszük hülni.

Ha a piskóta kihűlt félbe vágjuk és felkockázzuk 6×4 kockára. A félbevágott kockákba narancs lekvárt kenünk majd körbekenjük csokoládéval illetve karamellával. A tetejét megcsurgatjuk olvasztott fehér csokival és megszórjuk narancshéj forgáccsal.

Szuknai Lászlóné Anna

Facebook hozzászólások