Kislányommal készítettük! Képviselőfánk receptje

A fiam kedvenc süteménye. Nagyon sokszor elkészítem.

Elkészítés

10 evőkanál vízben fel forralunk 10 deka vajat 10 deka lisztet keverünk bele simára keverjük majd a tűzről levéve 4 tojást keverünk bele (tojás méretétől függ, ha nagy, lehet csak 3kell):  sűrűbb krumplipüré állagot kell kapni. Kivajazott, lisztezett tepsibe kis halmokat rakunk 9db=gáztepsi, előmelegített sütőben az első 25 percben 180 fokon sütjük, majd visszavesszük 160-ra és még kb 20 percig így sütjük. Ebből 3 adagot sütünk.

Vaníliapudingot készítünk, 3 csomag pudingporhoz 9 deciliter tejet használunk, ízlés szerint cukrozzuk. Majd fél liter tejszínt felverünk 3 habfixálóval és szintén ízlés szerint cukorral. Ha a puding meghűlt, a tejszínből adunk hozzá kb 3 púpos evőkanállal és elkeverjük. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, először vaníliakrémmel majd tejszínnel megtöltjük, rátesszük a tetejét és megporcukrozzuk.

Elküldök egy képet a formázócsőröl. A tésztát is azzal nyomtam igyekezve szép egyformákra, valamint a krémeket is azzal nyomtam. A tésztáját is igyekeztem sűrüre hagyni, inkább kevesebb tojással, így megmaradt a forma. Remélem tudtam segíteni.

Próbáld ki, hidd el menni fog. Még esetleg annyi, hogy amikor a lisztet elkeverted a vajas vízben, akkor gyorsan vedd le a tűzről az edényt. Nehogy megégjen, kb egy rosszul sikerült rántás állagának kell lennie. Összeáll mint egy másnapos törtkrumpli.Ez után egyesével kell hozzá adni a felvert tojásokat.

Még annyit tennék hozzá, hogy a tepsit meghintem hideg vízzel mielőtt a halmokat beleteszem. A keletkező pára segít még jobban megemelni a fánkok tésztáját!

Horváth Helga receptje

Facebook hozzászólások