Tripla csokis torta, annyira egyszerű, hogy az is el tudja készíteni, aki még soha nem sütött tortát

Ez a tripla csokis torta recept annyira egyszerű, hogy az is könnyedén el tudja készíteni, aki még nem gyakorlott a torta készítésben. Nem kell hozzá piskótát sütni, nagyon egyszerűen elkészíthető. Meglepőnek hangzik, de nagyjából tényleg egy óra munka van az egész tortával.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

A megszokott torta alap helyett egy nagyon egyszerű lapot sütünk, ami nem púposodik fel sütés közben, nagyon finom lesz. A lapnak ki sem kell hűlnie, máris önthetjük rá a forró krémet.

Ezt követően csak addig tesszük félre, amíg elkészítjük a csokimázat és már mehet is a tetejére. Nem baj, ha a krém még nem hűlt ki teljesen, hamar megdermed, ennek köszönhetően mehet rá a máz, ahogy elkészült. Ezt követően 30 percre hűtőbe tesszük és már lehet is szeletelni.

Nagyon egyszerű és nagyon finom. A tripla csokis ízvilág pedig hamar elbűvöl mindenkit, aki szereti a csokoládét. Nálunk étcsoki került bele, mert úgy nem túl édes a süti, mégis kellemesen csokis, de ez tényleg tetszés kérdése.

Hozzávalók:

150 gramm liszt
150 gramm cukor
40 gramm cukrozatlan kakaópor
50 gramm kókuszreszelék
Fél csomag sütőpor (5 gramm)
2 tojás
50 milliliter tej
Egy kis narancs aroma
120 gramm olvasztott vaj

A krémhez

70 gramm cukor
1 csomag tejszín ízű pudingpor, használhatsz vanília ízűt is helyette
40 gramm liszt
500 ml tej
40 gramm vaj
50 gramm olvasztott étcsokoládé

Csokoládémáz

150 gramm olvasztott étcsokoládé
150 ml forró habtejszín

Reméljük ti is elkészítititek, ha áll egy napot a hűtőben, akkor is finom lesz, a tészta nem szárad ki, ezért is sláger mostanában a csaádban.

Facebook hozzászólások