Finom foszlós kalács készült nálunk, sok töltelékkel, ahogy szeretjük

A kalács recept sok féle lehet, nálunk ez a finom és nagyon puha variáció az egyik kedvenc. Ha valami egyszerű sütit szeretnénk készíteni, általában ezt szoktuk sütni.

A kelt tészták elkészítése egyáltalán nem bonyolult, csak arra kell figyelni, hogy legyen ideje megkelni a tésztának és akkor nagyon finom s puha lesz.

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

Ebben a kalácsban az a legjobb, hogy szinte bármilyen töltelék kerülhet bele. Nálunk a kakaós és fahéjas kalács a családi kedvenc, ezért az mindig készül, de most sütöttünk egy kókuszosat is, mert azt sem lehet megunni. Ne aggódj, ha a töltelék egy kicsit kifolyik, az nem ront az ízélményen.

Süthetünk 3 nagy kalácsot ebből a tésztából, vagy akár 4 kisebbet is, ez csak azon múlik, mennyi ízűt szeretnénk készíteni. Ünnepekre is ezt szoktuk sütni, mert napokig finom marad. Olyankor általában dupla adagból készítjük, hogy több napra elegendő finomság legyen.

A kalács nálunk minden ünnepi esemény egyik főszereplője, nagyon sezreti mindenki, főleg ha ennyire finom puha és jó sok benne a töltelék.

Facebook hozzászólások