IMÁDOM!😍😍 Mehet a polcra a levendulaszörp

Sziasztok! Az első üvegek elkészültek. Levendulaszörp. ☺️

Hozzávalók:

  • 10 dkg levendula (csak a virág)
  • 1,5 kg cukor
  • 1,5 l víz
  • 2 nagyobb citrom
  • 2 teáskanál citromsav

Elkészítés

A 0,5 vízbe öntünk az 50 dkg cukrot és összeforraljuk. A virágokat egy edénybe tesszük és ráöntjük a forró szirupot, lefedjük és legalább egy éjszakán keresztül áztatjuk a virágokat.
Másnap egy sűrű lyukú szűrön lecsepegtetjük. A maradék 1 kg cukrot összefőzzük 1 liter vízzel, és a leszűrt levendulás sziruphoz önjük. A citromot leszűrjük és a citromsavval együtt a forró szörphöz öntjük.
Üvegekbe töltjük a szörpöt, majd száraz dunsztba kihűtjük.

Rezi Leolea Mirela konyhájából!

Neked hogy marad ilyen szép színe?
Mert csak a virágot rakom bele

Milyen ízű a levendula szörp?
Nagyon finom és nyugtató hatása is van.

Judit: – Én cukorral teszem el. Levendula virágra annyi víz hogy ellepje. 24 órát állni hagyom és másnap leszűröm. Ahány liter víz annyi kg cukor. Mikor felforrt akkor teszek bele citromsót annyit hogy kellemes íze legyen. Ekkor jön vissza a szép színe is. Üvegekbe öntöm és száraz dunsztba teszem.

Csak a virágot áztatni hideg vízben hűvös helyen 1-2 napig. Elég csak levágni a virágos részt, nem kell lesodorni. Állás után annyi teáskanál citromsavat tenni rá, amennyi liter vízben ázik. Ettől engedi ki a színét. Megint álljon fél-egy napot. Aztán leszűrni, literenként 1 kg cukorral felfőzni. Épp csak rottyanjon, mert minél több hő éri, annál többet veszít a színéből. Én automatában dunsztolom, ezért fel se szoktam forralni, csak langyosítom, hogy feloldódjon a cukor. Mindegyik levendulának más a szín-intenzitása. Tapasztalatból mondom. 🙂

Dóra: – 2 l víz, 2 kg kristálycukor, egy csokor levendula de csak a virága a szára már nem, egy csokor menta és egy csokor citromfű, 1 citrom felkarikazva 30g citromsav.
A vizet felforralom a cukorral és a citromsavval amit forrás után még 10 percig forralok, utánna mehet bele minden más. 24 óráig hagyom állni. A citromkarikakat jól kinyomkodom mielőtt leszűrom . És mehet bele az üvegbe ☺️
A színe attól lett ilyen szép hogy csak a levendula virágait tetem bele, a szárát nem!

Meddig áll el?
Nekem így elvált egy évig is!

Fotó: Rezi Leolea Mirela
Fotó: Rezi Leolea Mirela
Fotó: Anikó Nagyné Andicsku Én is kész vagyok!🤗
Fotó: Kolozsvári-Katona Veronika Az enyém is szép lett. Most egyelőre csak 2 üveggel lett, kevés a virág.
Fotó: Bettina Nemes
Tegnapelőtt lett kész a miénk is☺️‼️
Fotó: Dóra Schmidt
Fotó: Dóra Schmidt
Fotó: Dóra Schmidt

Facebook hozzászólások