Sűrített paradicsom , illetve paradicsomlé receptje, próbáld ki, varázslatos!

Az elmúlt időszak nálam is a befőzés-savanyítás-elrakás bűvkörében telt és még nincs vége teljesen (cékla, uborka, paradicsom, paprika még terem és az aszalás is folyamatos)

A paradicsomot mosom, darabolon felteszem főni. Puhára főzöm utána megy a turmixba. A turmix után én egy apró lyukú szűrőn át passzirozom így a héja és a mag kint marad ezután felteszem újra főni. Mindaddig főzöm még a kellő sűrűséget el nem érem. Ez a paradicsom viztartalmától függ. Nálam ez több óra volt néha megkavartam. Utána forrón üvegbe szedem és száraz dunsztban hagyom ki hűlni.

Andrea Angyal konyhájából

Julia: – Épp most fejeztem be. Savmentes paradicsomot turmixoltam, főztem, mig eltűnik a habja. Passziroztam nagyanyáink félkör alakú “szerszámjával “. Újra felfőztem . Minden 10 l léhez 2 bő kávéskanál só, 1 kávéskanál nátrium-benzoát. Üvegbe, száraz dunszt. Isteni finom lett.

Ágnes: – Paradicsomlé: Én darabolom, nyersen passzírozom. Odateszem főni, legalább míg a habja elfő, amúgy a kívánt sűrűségig. Kb 1-órát. Amikor lekapcsolom, tartósítót teszek bele. Üvegezem, szárazdunszt. Nem ízesítem, mert szeretem natúr meginni is, (akár koktélba :)) Ízesítés felhasználáskor, aszerint, hogy mire használom fel.

Ibolya: – Én kicsumázom, összedarabolom és forrástól kb.20 percig főzöm. Egy kicsit hűtök rajta, majd a férjem a paradicsompaszirozón letekeri. A lébe zellerlevelet, bazsalikomot és egy kevés sót. Felforr, üvegekbe rakom, egy kevéske szalicil a tetejére és szárazdunszt.

Krisztina: – Felénk is jobban elfőzik a levét, de ahány ház…

Fő a paradicsom, és először üvegbe tesszük a levet amennyit gondolsz , a többi pedig tovább fő amíg a kellő sűrűség nincs majd azt is üvegbe teszed , kb így.

Facebook hozzászólások