Kakaókrémes mézes zserbó

A sütit érdemes előző nap elkészíteni,mert puhulnia kell szeletelés előtt, a legjobb, ha egy éjszakát áll, mielőtt még felszeletelénk.

Tészta elkészítése:

Egy edénybe tegyünk bele 50 dk lisztet, 1 kiskanál szódabikarbónát, 2 egész tojást, 16 dk cukrot, 6 dk zsírt, 4 evőkanál mézet, és tejföllel gyúrjuk lány masszává.  Osszuk 4 részre, nyújtsuk ki és egyenként süssük ki a lapokat.

Krém:

1 egész tojást, 4 evőkanál cukorral kavarjunk el, tegyünk hozzá 2 púpos evőkanál lisztet és 6 dl tejet, melyet lassan adagoljunk hozzá és keverjük simára, majd főzzük péppé. 25 dkg margarint 22 dk cukorral és 2 evőkanál kakaóporral keverjünk habosra, majd adjuk hozzá a langyosra hűlt pépet. A kapott krémmel kenjük meg a lapokat.

Máz:

A tetejére olvasztott csokoládét öntsünk. Én csokoládé helyett a következőt készítettem: egy kis edénybe tettem 10 dk vajat (margarin nem jó), 2 evőkanál porcukrot és 3 evőkanál kakaóport. Egy tálba tettem langyos vizet, melyre ráhelyeztem a kis edénykét és óvatosan, lassan felolvasztottam és kevergettem a kakaós masszát. Mikor minden összeolvadt, simára van keverve, ráöntöttem a tészta tetejére és elsimítottam.

Sulyok József-Sulyokné Kiss Angyalka konyhájából

Facebook hozzászólások