Hétvégi desszert, gyümölcsös rizskocka

Finom gyümölcsös süti, amivel nincs sok munka, de bárkit lenyűgözhetsz vele. Tetszés szerint bármilyen gyümölcs kerülhet a tetejére, a rizs ízesítése is rajtad múlik, lehet vaníliás, vagy bármilyen aromát használhatsz hozzá.

Recept:

6 tojásból piskóta

A rizs:

25 deka rizs , kb ugyanennyi vízzel megfőzni, ha elfőtte a levét akkor 1 liter tejjel felönteni, ezzel majdnem készre főzni, majd mehet bele az 5 deka vaníliás cukor és 15 deka cukor, kicsit főzni még ezzel is. Ki kell hűteni. Amíg hűl, Kb 3 deci tejszínt felversz habbá, én tettem bele porcukrot is . Zselatin PORT (kb 2 evőkanál) elkeversz hideg vízzel, tejföl állagú legyen. Aztán felmelegited, hogy elolvadjon (mikroban is jó) . Ez mehet bele a hideg rizsbe, gyorsan elkeverted, Ebbe mehet a tejszínhab. Ha kész van mehet a piskotara.

Amíg dermed. Addig megcsinálod a zselatint a tetejere (ha nincs készen kapható gyümölcskocsonya) akkor 1 liter víz 20-25 g cukor ezt felforralod, majd beleteszed a 4 deka zselatint. Újra felforralod és szoba hőmérsékletűre kell hűteni. Feldíszíted ízlés szerint. Majd óvatosan mehet rá a zselatin. (Vigyázz mert elcsuszkálhatnak )

Éva Cserni-Breznyán konyhájából

Facebook hozzászólások