Van otthon néhány érett banán? Fenséges édesség készülhet belőle sütés nélkül

Van az úgy, hogy ennénk valami édességet, de nincs időnk sütni, ilyenkor ha van otthon néhány banán, csodás finomságot készíthetünk belőle. Nagyon finom és alig van vele munka.

A videóban megtekintheted, hogyan készül. A feliratokat is kapcsold be.

Használhatunk érett banánt is hozzá, finom édes lesz tőle. Vendégávrónak is remek, mivel hamar elkészül, így ha hirtelen nincs mivel megkínálni a szeretteinket, ezt az édes finomságot egy pillanat alatt elkészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 3 banán,
  • 40 dkg keksz,
  • 1 – 2 evőkanál porcukor,
  • 50 g kókuszreszelék.

A hozzávalókból láthatod, csak néhány egyszerű alapanyagra lesz szükség ahhoz, hogy egy nagy tányér finomsággal lepd meg a szeretteid. Finom kókuszos ízvilágú édesség, ami remek választás, ha szeretnéd meglepni a vendégeidet valami finomsággal. Tetszés szerint akár zabkekszet is használhatunk, ha még különlegesebb ízvilágot szeretnénk.

Ebből a mennyiségből jó nagy adag lesz, de ha ünnepi alkalomra készítjük, akkor akár dupla mennyiséget is készíthetünk, mivel nagyon finom nem kell attól félni, hogy nem fogy el. Miután összekevertük a masszát, kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. Ha a banánok elég érettek és édeskekszet használunk, akkor alig kell bele cukor. Tetszés szerint lehet variálni a receptet, akár aszalt gyümölcsöket is ekverhetünk hozzá, vagy fűszerezhetjük ízlés szerint.

Ha véletlenül túl lágynak tűnik a massza, keverjünk hozzá egy kis kókuszreszeléket, hogy szilárdabb legyen. Még finomabb kókuszosabb ízvilágú lesz, Tetszés szerint akár csokoládédarabokat is keverhetünk a masszához, ha valami különleges édességre vágyunk. Ez egy remek alapreceőt, amit tetszés szerint úgy fűszerezhetünk, ahogy csak akarjuk.

Facebook hozzászólások