Ebédre a család kedvence!! Göngyölt hús leöntve besamel mártással

Remélem örömötöket lelitek benne ahogy mink tesszük minden alkalommal amikor elkészítem nem mondom időigényes de nagyon megéri még más nap is kiváló!

A isteni göngyölt hús receptje;

1.5 kg csont nélküli karaj értelemszerűen ha kevesebbet akarunk csökkentjük az adagot, én úgy szoktam, hogy mélyhűtőbe rakom és csak szeletelés előtt veszem ki kicsit olvadni, így jól szeletelhető géppel vagy éles késsel 6-7 milliméter vastagságúra, én szeletelő géppel vágom el így egyformák lesznek a szeletek, klopfolóval vékonyra kiverjük, mind a két oldalát vékonyan besózzuk majd félre tesszük és a tölteléket kezdjük csinálni.

1kg darált hús, ételízesítő ízlés szerint, 4db főtt tojás, ha meg pucoltam kézzel szoktam bele marcangolni mert így homogénebb, egy cs. zöldség zöldje aprítva, őrölt bors, fokhagyma krém ízlés szerint 4db zsemle áztatva , kinyomkodva, egy nagy fej hagyma megpirítva 1-2nyers tojás, ezeket jól összedolgozzuk majd a tölteléket a hússzeletekre rakjuk és feltekerjük.

Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral, ebbe helyezzük egymás mellé a tekercseket és alufóliával befedjük.

170 fokos sütőben 2 órát sütjük, ezután megnézzük ha van alatta lé tovább sütjük fólia nélkül míg az elfő, de maradjon szaft alatta.

Rárakjuk a basamell mártást és ezzel is sütjük még fél órát , ha piros elzárjuk.

A besamel mártás receptje;

Fél vajat 2-3 kanál liszttel jól összekeverjük majd felengedjük tejjel és 2-3 kanál tejfellel 10 dkg reszelt sajttal és annyi tejjel hogy krémszerű anyagot kapjunk ezt összeforraljuk és ezt öntjük a hús tetejére és rápirítjuk.
Ez egy igen finom és kiadós étel.

Nagyon jó sütést és jó étvágyat ehhez a finom ételhez .
Nálunk nagyon bejön.

Szuknai Lászlóné Anna

Facebook hozzászólások