Málnás képviselőfánk

Valódi málna mascarponéval csodás duó! Szeretünk új dolgokat kipróbálni és ez isteni finom, málnás könnyű krém.

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 dl víz,
  • 10 dkg margarin,
  • 20 dkg liszt,
  • 5 db tojás.

Tészta:

2 dl vizet, csipet sót, 10 dkg margarint felforraltam, hozzáadtam 20 dkg lisztet (én schär mix b-t, mert lisztérzékeny vagyok) levettem a tűzről és belekevertem robotgéppel egyenként 5 db l-es tojást.

Habzsákba töltöttem és sütőpapíros tepsire lyukas közepű karikákat nyomtam, 170 fokra előmelegített sütőben kb 25 percig sütöttem.

Hidegen bemártottam étcsokiba, fehér csokival becsíkoztam és ketté vágva betettem a hűtőbe, mikor a csoki rádermedt megtöltöttem a málnás krémmel és tejszínhabbal.

Krém:

25 dkg mascarponet,2 dl cukrozatlan meggle habalappal habosra kevertem, hozzáadtam ízlés szerint folyékony édesítőt (update édesítőt használok, de aki nem diétázik tegyen bele porcukrot) és 30 dkg málnát, majd robotgéppel összekevertem.

Felvertem 2 dl tejszínt, 2 dl megglével és kevés édesítővel kemény habbá és betöltöttem a fánkokat.

Fele-fele arányban használok habtejszínt és megglét, tartást ad a habnak és megmarad a finom tejszín íz. Egybe öntöm a tejszínt és a megglét és együtt verem fel habbá.Simán a tejszínhab olvadt és összeesett a sütijeimen, tortáimon és egy cukrász tanácsolta nekem, hogy fele-fele arányban keverjem a kettőt.Már évek óta így csinálom, nagyon jó stabil habokat, krémeket készítek így és finom is. Igy tuti sikerülni fog, csak használat előtt érdemes lehűteni a tejszínt és a megglét is.

Zsu Bodnár

Facebook hozzászólások