Citromos mignon

Ebből az adagból 25 darab készülhet el, a képen azért van csak 21, mert a gyerekek és a férjem letesztelték már a fotó előtt.

Hozzávalók

Piskóta:

3 tojást szétválasztottam, a sárgáját 3 ek cukorral és pici sütőporral fehéredésig kevertem, beledolgoztam 3 ek lisztet és a 3 tojásfehérjéből vert kemény habbal fellazítottam.Egy 25*25 cm-es négyzet alakú formába simítottam a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben kb 8 perc alatt megsütöttem.Még 2 ilyen lapot sütöttem, szintén 3-3 tojásból.

Krém:

2 cs. tejszín ízű pudingport, 6 ek cukorral és 5 dl tejjel sűrűre főztem és kihűtöttem

40 dkg teavajat ízlés szerinti porcukorral (kb 10 ek) kihabosítottam, belereszeltem egy nagy citrom héját, hozzáadtam a levét is és kanalanként a kihűlt pudingot belekevertem robotgéppel.

A kihűlt lapokat megtöltöttem a krémmel és betettem a hűtőbe.

Bevonat:

50 dkg kristálycukrot, pár csepp ecetet és 2 dl vizet lassú tűzön, folyamatosan kevergetve megolvasztottam és forrástól számítva kb 2 percig főztem. Sárga gél ételfestéket adtam hozzá 2 cseppet és kevergetve hűtöttem míg sűrűsödni nem kezdett.

Ecet azért kell, hogy ne kristályosodjon ki a cukor és szép sima legyen a máz.Nekem van ilyen pici mokkáskanalam, azzal teszek bele1 kanálnyit. Az ízén nem lehet érezni az ecetet a kész máznak.

A süteményt 5*5 cm-es kockákra vágtam és egyenként bevontam a fondanttal. Tetejét olvasztott étcsokival díszítettem.

Nem tudom olyan gyorsan csinálni én sem, hogy ne dermedjen, de akkor picit melegítek rajta és adok hozzá egy teáskanálnyi vizet. Én mártani szoktam, alul felül két ujjammal fogom a sütit és oldalanként belemártom a fondantba, rácsra teszem, a végén egy-egy teáskanállal teszek a tetejére és a kanál aljával elsimítom.

Zsu Bodnár

Facebook hozzászólások