Így készíthetsz otthon finom, sűrű és krémes házi forró csokoládét

A forró csokoládé a legnagyobb kedvencünk, főleg a hideg napokon. Az ünnepek közeledtével egyre inkább vágyunk erre a finomságra. Sokan azt gondolják, hogy csak a boltban vásárolt porokból lehet finom házi forró csokoládét készíteni, de ez nem így van.

A recept egyszerű és 10 – 15 perc alatt el is készíthető a család kedvence. A receptben megadott mennyiség 2 nagy bögréhez elegendő, finom krémes és sűrű lesz. Ha még sűrűbb forró csokoládét szeretnénk, akkor kicsivel kevesebb tejet öntsünk hozzá, de akkor már csak kanalazni lehet. Ha pedig azt szeretnénk, hogy folyékonyabb legyen, akkor picivel több tejet adjunk hozzá. Ha egy kis házi aprósüti is van mellé, garantáltan a család kedvence lesz!

Elkészítés:

A videóban láthatod, hogyan készül, a feliratokat is kapcsold be hozzá

Hozzávalók:

  • 40 gramm kakaópor,
  • 40 gramm liszt,
  • 120 gramm cukor,
  • 500 ml tej,
  • 30 gramm vaj,
  • narancs aroma.

Elkészítés:

A cukrot, a kakaóport és a lisztet egy edénybe tesszük és 2 – 3 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Amikor már teljesen csomómentes, lassan hozzáöntjük a hideg tejet és újra összekeverjük. Elkezdjük főzni, folyamatosan kevergetjük, mert hamar lekapja. Lassú tűzön addig főzzük amíg krémes és sűrű lesz, ekkor hozzáadjuk a vajat.

Még főzzük 1 – 2 percig és már kínálhatjuk is. Tetszés szerint ízesítjük vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, szerecsendióval, szegfűszeggel, hogy még ünnepibb hangulatú legyen. Ha valaki nagyon édesen szereti, akkor adhat még hozzá egy kevés cukrot.

Facebook hozzászólások